نوین کیت
کیت های الکترونیکی، فروش سورس، شماتیک، PCB، برنامه، نقشه و مدارهای الکترونیکیتایمر دیجیتال ساده و تکرار شونده از یک ثانیه تا 100 روز - نسخه 3
برای خرید آنلاین برد اینجا کلیک کنید
نسخه جدید تایمر ساده و تکرار شونده ترکیب دو تایمر ساده و تکرارشونده در یک برد می باشد. این تایمر دوزمانه دارای یک دیپ سوئیچ با سه کلید می باشد که برای تنظیم مد مورد نظر بکار می رود. در صورتی که دیپ سوئیچ Simple، Repeat بر روی Simple تنظیم شود تایمر بصورت ساده عمل خواهد کرد، بدین معنا که با فشار کلیدهای Day، Hour، Min و Sec می توان روز، ساعت، دقیقه و ثانیه را تنظیم کرد و با فشار کلید Start پس از طی زمان مورد نظر رله روشن یا خاموش می شود. روشن یا خاموش شدن رله بستگی به تنظیم کلید دیگر دیپ سوئیچ یعنی کلید First-On، First-Off دارد. در صورتی که این کلید بر روی First-Off تنظیم شده باشد در ابتدا رله قطع بوده و پس از طی زمان تنظیم شده روشن می شود و روشن می ماند، اما در صورتی که کلید روی First-On تنظیم شده باشد به محض فشار کلید Start رله وصل شده و تایمگیری آغاز می شود و پس از طی زمان تنظیم شده رله خاموش می شود. کلید بعدیِ دیپ سوئیچ کلید Countdown، CountUp می باشد. این کلید اگر بر روی CountUp باشد تایمگیری به صورت افزایشی انجام می شود و اگر بر روی Countdown تنظیم شود عملیات شمارش بصورت معکوس صورت می پذیرد.
حالت دوم این برد مد تایمر تکرار شونده می باشد. این حالت با تنظیم کلید Simple، Repeat بر روی مد Repeat انتخاب می شود. با تنظیم این مد می توان دو تایم روشن و خاموش برای دستگاه تعریف کرد و رله دستگاه در یک سیکل تکراری به میزان زمان های تنظیم شده روشن و خاموش می شود. بطور مثال می توان با استفاده از این حالت یک دستگاه را به به طور متناوب و با زمان بین 1 ثانیه (حداقل) تا 100 روز (حداکثر) روشن و خاموش کرد و این سیکل به طور مرتب تکرار می شود. ضمناً زمان روشن بودن و خاموش بودن به صورت جداگانه قابل تنظیم است. به عنوان مثالی دیگر می توان سیستم آبیاری قطره ای را با این دستگاه کنترل نمود و مثلاً هر 12 ساعت به مدت 1 دقیقه شیر برقی آب را باز کرده یا پمپ را روشن کرد و این سیکل همیشه تکرار می شود.
برای تنظیم زمان روشن بودن رله بایستی با یک دست کلید ON را نگه داشته و در همین حال با فشردن کلید های Day، Hour، Min و Sec روز، ساعت، دقیقه و ثانیه روشن بودن را تنظیم کرد. برای تنظیم زمان خاموش بودن نیز به همین منوال باید کلید OFF را نگاه داشته و زمان خاموش بودن را تنظیم نمود. این زمان ها در حافظه EEPROM آی سی دستگاه ذخیره شده و با قطع برق از بین نمی رود. پس از تنظیم زمان با زدن کلید Start دستگاه شروع بکار کرده و با زدن Stop متوقف شده و زمان به ابتدای سیکل باز می گردد. ضمناً در صورتی که کلید Start زده شده باشد و دستگاه در حال کار باشد و در همین حال برق قطع شود، پس از وصل شدن برق دستگاه به کار خود ادامه می دهد، چرا که آخرین وضعیت دستگاه در حافظه دائمی باقی می ماند و برای خاموش شدن و توقف کامل بایستی کلیدStop زده شود که در این صورت پس از قطع و وصل برق هم دستگاه متوقف می ماند. عملکرد First-On، First-Off در مد تکرارشونده نیز تقریبا مشابه حالت ساده می باشد، بدین ترتیب که با تنظیم بر روی First-Off پس از فشردن Start در ابتدا زمان مربوط به خاموش بودن سپری می شود و سپس زمان مربوط به روشن بودن و در صورت تنظیم شدن بر روی First-On ابتدا زمان روشن بودن طی می شود (به محض فشردن Start یا قطع و وصل برق رله وصل می شود) و پس از طی شدن زمان روشن بودن نوبت به زمان خاموش بودن می رسد. این تغییر فقط در مرحله اول محسوس است و برای برخی موارد بسیار کاربردیست (مثلاً برای سیستم های آبیاری بارانی بهتر است که بر روی First-Off تنظیم شود تا پس از تنظیم دستگاه فرصت فرار از محوطه وجود داشته باشد! یا در مورد آبیاری پمپی و زمینی اگر مثلا زمان خاموش بودن روی 8 روز و زمان روشن بودن روی 10 ثانیه تنظیم شده باشد بهتر است که مد را بر روی First-On تنظیم کنیم تا بتوانیم پس از فشردن کلید Start سیستم را تست کنیم و عملکرد پمپ یا شیربرقی را بلافاصله مشاهده کنیم و نیز در همین سیستم اگر به فرض در روز هفتم برق قطع و وصل شد به محض وصل مجدد برق سیستم با 10 ثانیه آبیاری از خشک شدن گیاهان جلوگیری به عمل آورد و 8 روز دیگر خاموش نماند). کلید بعدی Countdown، CountUp می باشد که در مد تکراری نیز دقیقا مثل مد ساده اگر بر روی CountUp باشد عملیات زمانسنجی به صورت افزایشی انجام می شود و اگر بر روی Countdown تنظیم شود عملیات شمارش بصورت معکوس صورت می پذیرد.
از جمله تغییرات دیگر این برد قرار دادن دو رله به موازات یکدیگر می باشد. این دو رله کاملاً همزمان با هم قطع وصل می شوند و تنها کاربرد آن برای حالت تکراری و کنترل جهت چرخش موتور (بویژه برای دستگاه جوجه کشی) می باشد. در این حالت مطابق با نقشه و کلیپ انتهای این صفحه می توان یک موتور DC گیربکس دار دو سیم یا یک موتور سه سیم را به کمک دو عدد میکروسوئیچ در دو جهت رفت و برگشتی کنترل کرد. مثلا برای کنترل طبقه تخم مرغ ها در دستگاه جوجه کشی که باید هر چند ساعت یکبار در یک جهت خاص قرار بگیرد یا پنجره گلخانه که مثلا باید هر 8 ساعت، به مدت نیم ساعت باز شود و دوباره بسته شود.
تغییر دیگر افزودن کلید Reset برای صفر کردن زمان های تنظیم شده می باشد. در ضمن این برد مجهز به رله های 7 آمپری بوده و در مطمئن ترین حالت قادر به کنترل 1000 وات با هر رله است که برای بارهای قوی تر و نیز بارهای القایی مثل فن های بزرگ بهتر است از کنتاکتور در خروجی رله ها استفاده شود. همچنین برد مذکور برای راه اندازی نیاز به یک آداپتور 12 ولت با جریان حداقل نیم آمپر نیازمند است. تغذیه می تواند بوسیله جک آداپتور و یا ترمینال ورودی به مدار وصل شود.
به عنوان نکته آخر دقت داشته باشید که ابتدا وضعیت کلیدهای دیپ سوئیچ را روی مد مورد نظر تنظیم کرده و سپس تغذیه را وصل کنید چرا که برخی از مدها در ابتدای برنامه خوانده و تنظیم می شود. (تغییر دیپ سوئیچ در حین اجرا آسیبی به دستگاه وارد نمی کند اما برخی از مدها در حین اجرا قابل اعمال نیستند). میکروکنترلر مورد استفاده در این دستگاه ATmega16 از خانواده AVR می باشد. اندازه این برد نیز 10 سانتی متر (عرض) در 11 سانتی متر (طول) و ارتفاع آن در حدود 3 سانتی متر است.
نمونه ای از کاربردهای تایمر تکرار شونده:
- کنترل حرکت موتور در دستگاه جوجه کشی
- تغییر زمان نور روز برای گیاه یا مرغداری
- سیستم آبیاری خودکار
- چشمکزن با تایم زیاد
- تهویه هوای خودکار
- کنترل بخاری
- کنترل کولر
- عطر پاش
- مه پاش
- و ...
یکی از کاربردهای تایمر تکرارشونده استفاده بعنوان کنترل گردش موتور دستگاه جوجه کشی می باشد. در این قسمت یک طرح پیشنهادی برای کنترل جهت گردش موتور گیربکس دار DC دو سیم ارائه شده است. برای استفاده از این طرح بایستی خروجی دو رله همانند نقشه زیر توسط دو عدد میکروسوئیچ به موتور DC متصل شود. برای موتورهای سه سیم DC تنها از یک رله استفاده می شود. (نقشه پایین)
برای خرید آنلاین برد اینجا کلیک کنید
خانه | فروشگاه | قوانين و مقررات | ثبت شکایات | درباره ما | تماس با ما
برای ارتباط با پشتیبانی تماس بگیرید 09191885096 (زکی زاده)
۱۳۹۱-۱۴۰۰© - تمام حقوق برای نوین کیت محفوظ است
A Site By: AVR64.com